Scholarship for Germany: Know more about scholarship for Germany now.
Scholarships for germany.png

Scholarships for Germany

Updated on Nov 15, 2022
10k views

Q1. Is it easy to get a scholarship for Germany?

Answer - The admission requirements by the German universities are set very high and hence getting a scholarship is quite competitive. 

Q2. Do I need to study German to study in Germany?

Answer - Since the language of instruction in German universities is primarily German; students need to learn German to study in the country.

Q3. What is the age limit to study in Germany?

Answer - There is no age limit to study in Germany.

Q4. What GPA do you need for a scholarship to Germany?

Answer - The best german universities require a GPA score of 3.0 to 5.0.

Q5. Which exam is required to study in Germany?

Answer - The Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang (DSH, meaning German language examination for university entrance) is required to study in Germany.

Q6. Is SAT score accepted in Germany?

Answer - Germany no longer accepts SAT or ACT scores.

Q7. How much does a student visa in Germany cost?

Answer - The typical fee for a student visa in Germany is €60 (~US$70).

Q8. Is TOEFL accepted for scholarships for Germany?

Answer - TOEFL is widely accepted in almost all German universities.

Q9. Who is a DAAD scholarship awarded to?

Answer - The DAAD scholarships are awarded to students who want to complete a full-time course with mandatory attendance in Germany.

Q10. Who can sponsor your studies in Germany?

Answer - Private grants, philanthropists, and other government organizations can sponsor your studies in Germany.

Download The Complete Guide to scholarship? Sign up below -

Browse Study Abroad Countries

Study in USA

Study in USA

Study in Canada

Study in Canada

Study in Australia

Study in Australia

Study in UK

Study in UK

Study in Germany

Study in Germany

Study in Ireland

Study in Ireland

Recent Articles

5 Best MFA colleges in Germany
5 Best MFA colleges in Germany

Updated on Sep 22 ,2022

Best German public universities for MBA
Best German public universities for MBA

Updated on Aug 31 ,2022

Voila! here’s a guide to the cost of living in Germany
Voila! here’s a guide to the cost of living in Germany

Updated on Jul 27 ,2022

share

  • Icon: Facebook
  • Icon: Twitter
  • Icon: LinkedIn
  • Icon: WhatsApp
  • Icon: Email