Scholarship for Bachelors: Know more about scholarship for bachelors.
Scholarships for bachelors.png

Scholarships for Bachelor’s

Updated on Nov 15, 2022
10k views

Q1. Can you work while studying overseas?

Answer - Yes, you can work while studying overseas.

Q2. How can one apply for financial aid?

Answer - Since your education counselor works with universities, they can provide the financial assistance form. You must complete and submit the form by the deadline date listed in the university's application package.

Q3. What is the right time to apply to a university?

Answer - During the academic year, some universities have two intakes, while others have three, one, or a continuous intake. The majority of institutions in a country have the same intake. Hence, ‌start the admissions process at least a year ahead of time for the desired intake. 

Q4. What if you don’t have the minimum qualifications for a bachelor's course?

Answer - If a student lacks official qualifications, they might opt for a foundation course, which lasts one academic year. Many colleges, as well as many universities, offer foundation courses.

Q5. Can you study abroad if you are younger than 18 years of age?

Answer - The age limit varies per nation. However, you must be at least 13 years old to study abroad. Typically, the age limit for high school exchange programs is 15. To get a scholarship for a bachelor's in the United Kingdom, you need a high school degree, which means you must be at least 18 years old. 

Q6. What is a rejection letter?

Answer - A rejection letter is an official document that tells a person that they have been denied admission to a school, college, or other institution.

Q7. Should you know the language of the nation you are studying in?

Answer - Yes, it’s better to understand the basics or know the language of the country you want to study in. Learning and speaking the local language will undoubtedly be advantageous.

Q8. What are the countries where you can study without an IELTS or TOEFL?

Answer - The countries where you can study without an IELTS or TOEFL include - Korea, Norway, China, Taiwan, Japan, Hong Kong, Malaysia, and other countries. 

Q9. What is an offer letter?

Answer - An offer letter from a university generally signifies that you've been accepted into the study program you applied for and may move forward.

Q10. When would you know if you’ve been given a scholarship for a bachelor's?

Answer - Each scholarship candidate receives scholarship information along with a letter of acceptance.

Download The Complete Guide to scholarship?

Browse Study Abroad Countries

Study in USA

Study in USA

Study in Canada

Study in Canada

Study in Australia

Study in Australia

Study in UK

Study in UK

Study in Germany

Study in Germany

Study in Ireland

Study in Ireland

Recent Articles

How to apply for the John Kinghorn Scholarship in Engineering
How to apply for the John Kinghorn Scholarship in Engineering

Updated on Dec 02 ,2022

An overview of scholarships for MBA abroad
An overview of scholarships for MBA abroad

Updated on Oct 31 ,2022

List of the top New Zealand Scholarships for international students
List of the top New Zealand Scholarships for international students

Updated on Oct 29 ,2022

share

  • Icon: Facebook
  • Icon: Twitter
  • Icon: LinkedIn
  • Icon: WhatsApp
  • Icon: Email